KULTURNI DOM IZOLA, Četrtek, 13. december 2012 ob 19.00 uri
13.12.2012
KULTURNI DOM IZOLA, Četrtek, 13. december 2012 ob 19.00 uri
KULTURNO DRUŠTVO MOŠKI PEVSKI ZBOR IZOLA
Moški pevski zbor Izola in Ženski pevski zbor KORTE


LJUBEZEN JE…
LETNI KONCERT
zborovodja
ANTON BALOH, prof.
ENEJA BALOH

KULTURNI DOM IZOLA,
Četrtek, 13. december 2012
ob 19.00 uri

________________________________

Program:

1. Oblaček mili moj    
    Anton Aškerc; prir. Saša Boštjančič
2. Ko dan zazori nad Dolino    
    Boris Pangerc; Edvin Križmančič
3. Pobratimija     
    Simon Jenko; Vinko Vodopivec
4. Jadransko morje   
    Simon Jenko; Anton Hajdrih



5. When the Saints go Marchin in
    Gospel song, prir. Jeff Guillen
6. Joshua fit the battle of Jericho
    Gospel song, prir. Jeff Guillen
7. Vjeruj u ljubav
    prir. Mojca Jazbec
8. Silvestrski poljub
    Dušan Velkavrh, prir. Jože Privšek



9.   Te, te, te dobro poznam
      Narodna; harm. Hrabroslav Volarič
10. Cara mama marideme       
      Istrska; prir. Aldo Kumar
11. Pjet mljonov
      Ljudska; prir. Ubald Vrabec      
12. Mala moja,bi li pošla za me
      Dalmatinska ljudska; Ilija Vasilj
13. Ružo crvena
      Dubravko Šimek
14. Slovo  
      Narodna; prir. Anton Foerster
15. Ko so fantje proti vasi šli  
      Ljudska; prir. Jože Leskovar

Mnoga leta srečni bili
Ljudska; prir. Radovan Gobec
    Korte

Ob  poslušanju  našega  petja  Vam želimo mnogo lepih trenutkov in obilo glasbenih užitkov, v   letu  2013  pa  veliko osebne sreče, notranjega miru, ljubezni in prijateljstva.

 

Moški pevski zbor Izola
Moški pevski zbor Izola je nasledil dolgoletno pevsko tradicijo obmorske Izole, kjer so v preteklosti uspešno delovali različni mešani, moški in drugi vokalni sestavi. Ustanovljen je bil v letu 2005, takrat pod vodstvom  zborovodkinje Mirjane Bonin, ki je zboru ostala zvesta dobrih pet let in pri tem opravila težko in nadvse pomembno začetno delo tega sestava. Zbor danes v svoj pevski repertoar vključuje ljudske in umetne skladbe različnih avtorjev, narodov in tematik. Pevci z občutkom zapojejo ljubezenske, vinske, partizanske, sakralne napeve tako a capella kot v spremljavi različnih inštrumentov. Redno se udeležujejo revije Primorska poje, zapeli pa so tudi na tradicionalni zborovski prireditvi Ob kresni noči v Škocjanu, na reviji madžarskih pevskih zborov v Monoštru ter mnogih prireditvah po Sloveniji. Še zlasti se pevci z veseljem in ponosom udeležujejo občinskih in krajevnih prireditev ter številnih priložnostnih nastopov v svojem kraju, občini. V zadnjem letu so bili kar osemkrat povabljeni na izvedbo celovečernega koncerta v Zdravilišču Krka, prav tako pa so ponosni na sodelovanje v množičnih zborih in nastopili na Kozjanah, ob obletnici požiga vasi, v piranski stolnici ob prazniku Marijinega vnebovzetja v sodelovanju z Obalnim godalnim orkestrom v projektu Ave Maris Stella in  na dveh pomembnih državnih proslavah – ob Spominu na odhod zadnjega vojaka JLA iz Slovenije ter ob Dnevu priključitve Primorske matični domovini v Kopru. Trenutno v zboru prepeva dvajset pevcev, njihovi v bodočnost zazrti cilji so predvsem stopnjevanje zahtevnosti pevskega repertoarja, z željo, da bi v nadaljnjih letih zbor v svojem delovanju prepričljivo nosil pridih Izole, obmorskega mesta, njene multikulturnosti in večjezičnosti, tako v besedi, kot v glasbi. Od leta 2010 zbor vodi profesor Anton Baloh.

Ženski pevski zbor KD KORTE

Zbor   je bil ustanovljen marca 2008 na pobudo kulturnega društva Korte. Od same ustanovitve zbora se v repertoarju poleg ljudskih, umetnih in sakralnih skladb pojavljajo tudi popevke. S svojo zborovodkinjo imajo jasno začrtane cilje - vaditi petje vseh zvrsti glasbe, slediti tankočutnosti in preciznosti zborovskega poustvarjanja in temu dodati stilsko ter umetniško noto mladega zbora. Zbor je v svojih 4 letih delovanja nastopil na številnih krajevnih prireditvah, vsakoletnih revijah Primorske Poje, pevskih srečanjih. Junija 2010 je zbor gostoval na Avstrijskem Koroškem prav tako pa so ponosne na sodelovanje v množičnih zborih, ki so zapeli na dveh pomembnih državnih proslavah – ob Spominu na odhod zadnjega vojaka JLA iz Slovenije ter ob Dnevu priključitve Primorske matični domovini v Kopru.

ZBOROVODJA ANTON BALOH (1960)

Kulturno delovanje prof. Antona Baloha sega že v leto 1969. Takrat se je vključil v pihalni orkester Srečko Kumar Izola, kjer je deloval vse do leta 1984. Prve zborovske izkušnje je pridobival pri prof. Miranu Haslu, prof. Jerneju Habjaniču in dr. Mirku Slosarju. Na zborovskem področju deluje od leta 1981. Deset  let je vodil MoPZ Ivan Panger Korte,  kratek čas MoPZ Simon Gregorčič Koper, tri leta  MePZ Maestral  Koper, osemnajst let zamejski MePZ Primorsko Mačkolje, dvajset let MePZ Divača, šest let MoPZ Tabor Lokev, od leta 1995  vodi Lovski pevski zbor Dekani, od 2003 Žensko vokalno skupino Korala, od  2010 pa vodi MoPZ Izola. 
Oblikoval in posnel  je dve glasbeni kaseti: »Všeč so mi jasne in mrzle noči« (1995) z MePZ Primorsko in  »Srečen lovec« (1998)  z LPZ Dekani  ter številne CD plošče: z MePZ Primorsko »Pesem tebi, moj domači kraj« (2001),  z MePZ Divača »Vrabčeva pesem« (2002) in »Bila je noč« (2004), z Moškim nonetom iz Mačkolj  »Nonet« (2000), z LPZ Dekani »Lovčev dan« (2003), z ŽVS Korala »Korala« (2006), z MoPZ Tabor Lokev  »Krasa sini« (2006), trenutno pa nastajata dva novacc projekta: z MePZ Divača »Srce v kamnu« (2012) in  ŽVS Korala »Korala II«.
Sodeloval je na številnih nastopih in samostojnih koncertih doma in v tujini ter z zbori gostoval v Italiji, na Madžarskem, v Avstriji, na Hrvaškem, v Grčiji, na Češkem, v Franciji, Kanadi in  Nemčiji.
Za številne avtorske glasbene projekte,  za izdajo glasbenih kaset in zgoščenk ga je Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper nagradila z zlato plaketo za življenjsko delo. Za svoja dela je prejel tudi plaketo Mestne občine Koper in plaketo Občine Divača.
Anton Baloh že četrto leto kot predsednik Zveze pevskih zborov Primorske vodi najpomembnejše primorske zborovske prireditve, priznane tudi v Sloveniji in širše – Primorska poje, Naša pomlad, Zlata jesen, Tekmovanja primorskih otroških in odraslih pevskih zborov.

ZBOROVODJA ENEJA BALOH (1983)
Eneja Baloh je svojo glasbeno pot pričela v Glasbeni šoli Izola in jo je zaključila kot hornistka (rog). Vrsto let je aktivno sodelovala v pihalnem orkestru v Izoli. V tem času se je zgodila tudi njena prva zborovska izkušnja, saj je prepevala v mladinskem zboru GŠ Izola. Kmalu  je svoje pevske izkušnje začela pridobivati samostojno v odraslih zborih, sprva kot pevka v mešanih sestavih, kasneje tudi v ženski vokalni skupini in ob tem opravljala naloge korepetitorja in nadomestnega zborovodje.
Leta 2005 je zaključila dvoletno zborovodsko šolo pod mentorstvom prof. Marka Vatovca. Trenutno vodi dva ženska pevska sestava Žensko vokalno skupino Osnovne šole Koper »Deve« in Ženski pevski zbor  Korte, katerih je Eneja Baloh tudi ustanoviteljica. Izkazala se je tudi kot vokalistka v JAZZ glasbi in nastopila kot solistka s primorskimi big-bandi. 
Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King