Napovedi

DOBRODELNA AKCIJA IN PREDAVANJE ANDREJA PEŠCA PREMAGAJ JEZO IN ZAMERE
11.04.2021 13:09     Obiskovalcev:122     A+ | a-

Datum: 11.04.2021 - 12.24.2021

Čas: 0:00 - 0:00

Lokacija: Zadružni dom Korte, mala dvorana (sejna soba)

×

V petek, 17. 12. bomo med 17. in 20. uro v sejni sobi Zadružnega doma v Kortah zbirali donacije v DOBRODELNI AKCIJI ZBIRANJA DOBRIN ZA OTROKE IN DRUŽINE V STISKI. 
Adventni čas je čas veselja in čas daril. Ampak žal ne za vse. Zato smo si zamislili, da bi združili moči in tudi sami pripomogli k polepšanju praznikov vsaj kakšnemu otroku ali družini v stiski.
Če v svojih omarah in shrambah najdete kaj odvečnega, prav pride prav vse - od kuhinjskih pripomočkov, posode, oblek za odrasle in otroke, do igrač, zvezkov, barvic, pa tudi hrane (testenine, riž, čokolada...), toplih odej ... , smo tukaj, da organiziramo dostavo do tistih v naši sredini, ki pomoč najbolj potrebujejo.
Za podrobnosti in morebitna vprašanja se lahko pisno obrnete na  e- naslov info@korte-kultura.net ali na telefon 041 907 313
Sam zmoreš veliko. Skupaj zmoremo vse.
Naj bo ta december čaroben za vsakogar!

V četrtem adventem tednu,  v sredo, 22. 12., ob 18. še enkrat lepo povabljeni na zadnje predavanje iz cikla štirih o zdravju in dobrem počutju v malo dvorano (pevsko sobo) Zadružnega doma v Kortah!
Na temo PREMAGAJ JEZO IN ZAMERE bo predaval  ANDREJ PEŠEC, univ. dipl. polit.
“Jeza je kislina, ki lahko naredi veliko več škode posodi, v kateri je shranjena, kot čemurkoli, na karkoli jo zliješ.” (Mark Twain)
"… Zamere so strup, ki je namenjen drugim, pijemo pa ga sami."
"Meni zelo draga učiteljica je že zapustila svet po tem, ko je priznala, da ve, zakaj je hudo zbolela: ker ni mogla odpustiti svoji materi."
Kako se osvoboditi jeze in zamer?
Kaj vse oblikuje in vpliva na jezo, zamere in druga neprijetna čustva?
Kako obvladati jezo in ne dovoliti, da ona obvlada nas?
Jeza, zamere in odnosi doma ter na delovnem mestu.
Kako in zakaj odpustiti sebi in drugim?
Zakaj sploh odpustiti in kako vemo, če smo zares odpustili?
Nauči se biti dober, a ne naiven.
Umetnost praktične transformacije t.i. “negativnih emocij.
Praktični primeri in zgodbe iz vsakdanjega življenja.
Vprašanja in odgovori.

 
Za osebno udeležbo je potrebno imeti PCT dokazilo, predavanje bomo prenašali tudi v živo preko spleta na naši FB strani in YT kanalu.
 
Na tretjem predavanju diplomirane naturopatinje ROMINE SALVI smo v sredo, 8. 12. lahko slišali, da smo tako kot vse naravne kreacije, tudi ljudje v svoji osnovi popolni in celoviti. Kaj se zgodi, da se začnejo pojavljati bolečine, bolezni in raznovrstni neprijetni simptomi? Zakaj v telesu nastane rak? Ali je res možno, da telo deluje proti sebi? Slišali smo, da se iz simptomov telesa lahko mnogo naučimo o sebi in da je lahko bolezen vse prej kot sovražnik.
V sredo, 24. 11. je o tradicionalni kitajski medicini z njeno vejo TUINO, masažno tehniko zdravljenja in o pravilnem pitju vode spregovoril ROBERT SLAPAR.
Prvo predavanje KAJ VSE JE ŠE MOGOČE Z IZGORELOSTJO je 10. 11. izvedla SUZANA RITOŠA in predstavila antistres tehniko ACCESS BARS (vstopne točke). 
 
Korte

Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King