Novice

Ženski pevski zbor KD Korte osvaja odre
17.04.2019
Ženski pevski zbor KD Korte osvaja odre

»Beli cvet, cvet s planin, vsako jutro me vabi…«, kakor pravi pesem Beli cvet, na pevske vaje vabi strast do petja. Od prenovitve in pomladitve zbora so pretekli le štirje meseci, zbor pa se je v tem času udeležil kar petih nastopov.

13. aprila je popestril program Likovne kolonije Društva upokojencev Slovenije v Hotelu Delfin v Izoli. Pod novim vodstvom študentke zborovskega dirigiranja Barbare Barać se je zbor predstavil  s petimi pesmimi, ki so jih pevke pred polno dvorano udeležencev likovne kolonije ob zaključni podelitvi priznanj Ex tempora z veliko pozitivne energije odpele in navdušile občinstvo.

 
 
Nazadnje pa se je v nedeljo 14. 4. 2019 v Cerknem povzpel na oder revije Primorska poje, katere organizator je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zveza pevskih zborov Primorske, Zveza slovenskih kulturnih društev v Italiji, Zveza cerkvenih pevskih zborov v Trstu ter Zveza slovenske katoliške prosvete iz Gorice. Na tej najpomembnejši reviji zborovskega petja se je zborovodkinja Barbara Barać predstavila prvič. Pri tem je pokazala svojo odločnost, nadarjenost in velik potencial. Zbor je spremljal kitarist Samo Turk pri skladbah Pomlad Milke Hartman v harmonizaciji Marka Bajuka in Beli cvet iz filma Moje pesmi moje sanje, ki jo je harmoniziral Jože Leskovar. Pevke so zapele še slovensko ljudsko Rasti rožmarin, ki jo je po vzoru Emila Adamiča priredil Slavko Mihelčič ter ljudski Lepa Anka in Igraj kolo, po priredbi Uršule Jašovec. Polna dvorana, prijetno vzdušje in gostoljubje organizatorjev je pridalo še dodatno vrednost temu enkratnemu pevskemu dogodku v prostorih Osnovne šole v Cerknem. 
 Vesna Koren Tuljak
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King