Novice

Drugi dan Kaštelirjev
06.10.2019
Drugi dan Kaštelirjev
V soboto, 5. 10. 2019 smo se članice našega društva akivno udeležile Drugega dne Kaštelirjev, ki je potekal v prostorih Zadružnega doma v Kortah. Na strokovnem posvetu so bili predstavljeni skupni izzivi projekta, na usposabljanjih in delavnicah pa praktični prijemi s področja kulinarike (presne jedi z divjimi zelmi), spoznavanje botanike in etno botanike gradišča Kaštelir nad Kortami in okolice ter posvet umetnikov, kako doseči najboljšo in najučinkovitejšo umetniško predstavitev vseh štirih gradišč v sklopu projekta.

Uvodoma so prisotne pozdravili in nagovorili: Gregor Perič, poslanec DZ z Malije, Astrid Prašnikar - pri vodilnem partnerju vodja mednarodnega projekta KAŠTELIR in Iztok Škerlič, JZP Izola, vodja mednarodnega projekta KAŠTELIR pri projektnem partnerju Občini Izola. Predavala pa sta zgodovinar prof. dr. Darko Darovec z Inštituta IRRIS, Koper in arheologinja, dr. Maša Sakara Sučević iz Pokrajinskega muzeja Koper.

V drugem delu so potekale delavnice s praktičnim sodelovanjem udeležencev. Delavnico Priprava presnih jedi z divjimi zelmi  je vodil g. Gvido Trebec, delavnico Botanika in etnobotanika pa prof. dr. Mitja Kaligarič, doc. dr. Igor Paušič in asist. Gregor Fištravec z Univerze v Mariboru ter doc. dr. Ivana Vitasović Kosić z Univerze v Zagrebu.

Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King