Novice

Olijeva in Polijeva božična dogodivščina
10.12.2019
Olijeva in Polijeva božična dogodivščina
Danes, 10.12. so dekleta iz dramske sekcije KD Korte z dvema ponovitvama predstave gostovala v vrtcu v Livadah z igrico, ki so si jo izmislile prav za ta norčavo - pravljično - zasanjani zadnji mesec v letu, veseli december. Olijeva in Polijeva božična dogodivščina so jo imenovale, jo zapisale, izdelale sceno, kostume, dramaturgijo, poskrbele za rimo v pesmici, jo dale uglasbiti in naštudirala še petje in plesni gib, predvsem pa prepričljivo zaigrala.
V svoje veselje, predvsem pa v veselje naših najmlajših, se je igrica o dveh škratih, bratu in sestri Oliju in Poli - pomagačih v tovarni igrač, ki ju Božiček zadolži za pomoč pri delitvi daril, popolnoma posrečila. Otroci so pri stvari dejavno sodelovali vseh dobrih 15 minut, saj so se, tako kot je za otroško dušo značilno, posebej še, ko gre za odlično narejeno stvar, v zgodbico povsem vživeli.
Igrico bo dramska sekcija KD Korte ponovila še nekajkrat: v petek, 13. obiščemo domači vrtec in podružnično šolo v Kortah, nato pa so dogovorjene ponovitve še: 18.12. na otroškem oddelku izolske bolnišnice, 19.12. dopoldne v Sončni dvorani (Marijin vrtec in vrtec Otok otrok) in 23.12. dve ponovitvi za vrtec in šolo v Luciji ter 24. 12. dvakrat za vrtec in šolo na Škofijah.
(Premiero v Livadah je fotografiral Martin Franetič)
DJ
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King