Novice

KO NAS PESEM PREBUDI …
05.12.2009
Petega decembra zvečer 2009 je Ženski pevski zbor našega kulturnega društva imel svoj prvi samostojni koncert. Zborovodkinja Eneja Baloh ni imela lahkega dela, ker je skupina v enoinpolletnem delovanju le postopoma rasla od enajstih na štiriindvajset pevk in novinke je bilo treba sproti vključevati v skupino. K sreči so pevke glasovno odlične, da je bil napredek lahko hitrejši.

Zbor je na koncertu uvodoma zapel čedljansko ljudsko Dokler sem še mlada bila … Pesem je leta 1961 v delu Kort, kjer stoji naš kulturni dom in se imenuje Čedlje, posnela etnologinja Tončka Marolt. Pesem je zato postala zaščitni znak našega zbora.

V osrednjem delu koncerta so dekleta in žene zapele še 4 ljudske, na zaključku pa nekaj filmske glasbe in vedno zelenih popevk. V tem delu so pesmi spremljali s klavirjem, kitaro in kahonom. Med petjem našega zbora sta pela še dva zbora: po dolgem premoru domači zbor Ivan Panger in portoroški mešani.

Nabito polno dvorano je koncert navdušil - gledalce v pravem pomenu prebudil, kot pravi sam naslov koncerta Ko nas pesem prebudi … . Nekdo je rekel, da je dvorana od navdušenja »po šivih pokala«. Publike pa je bilo toliko kot verjetno še nikdar!
Po koncertu je bilo družabno srečanje, ki so ga pripravili: društvo, pevke in sponzorji. Hvala vsem!

Zborovodkinji in pevkam v imenu Kulturnega društva Korte prisrčne čestitke in zahvala. Zahvala pa tudi vsem, ki so z lepo pesmijo in z vzdušjem pomagali soustvariti ta večer in s tem prispevali h kulturnemu prebujanju našega kraja. Korte so skupnost, ki si zaradi svoje žlahtne kulturne preteklosti to vsekakor zasluži!

NM
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King