Novice

Nova knjiga Nade Morato, KRUH IN RIBE
20.01.2008
Nova knjiga Nade Morato, KRUH IN RIBE
Nova knjiga Nade Morato
KRUH IN RIBE

V Kortah so 20. januarja 2008 pripravili lepo prireditev in sicer razstavo umetniške fotografije Ljuba Radovca Duhovno življenje v Kortah. Umetnika je predstavil umetniški zgodovinar Mehmedovič. Predstavitvi razstave je sledila predstavitev 32. knjige folklornega slovstva Glasovi Kruh in ribe. Moderatorka celotne prireditve je bila Tanja Jakomin, Založbo Mohorjeve družbe, ki je knjigo izdala pa je zastopala Alenka Veber. Spregovorila je avtorica knjige. V kulturnem programu so nastopili: otroška skupina društva Usakošćat z otroškimi igrami, dramska skupina z branjem zgodb in ženski pevski zbor s Škofij, ki ga vodi Marjetka Popovski.

Knjigo so nato predstavili, 13. februarja v tržaškem Narodnem domu. Zanimanje za knjigo je bilo na obeh prireditvah veliko. V Trstu je vodil predstavitev Boris Pangerc, Glasove je zastopala njena urednica dr. Stanonikova, založbo pa njen direktor dr. Faganel. V kulturnem programu je nastopila skupina Stu ledi, Gec Loredana iz radia Trst A je predvajala tri narečne zgodbe in sicer mačkoljansko, šćedenjsko in vrhovsko-sovodenjsko. Zakuska je bila v znamenju kruha in rib, kar je večer še bolj povzdignilo.

Predstavitve knjige prirejajo kulturna društva skupaj z Založbo Mohorjeve družbe, ki je knjigo izdala. Za kraje, kjer se predstavitev vrši je to velik dogodek, saj so knjigo ustvarjali tamkajšnji ljudje, ki so ponosni na preteklost svojega kraja in na svoje pripovedništvo.

Navdušenje na predstavitvah knjige je enkratno, saj v 563. zgodbah (v 32. knjigi Glasov) je zbrano veliko bogastvo, ki ga je povedalo preprosto ljudstvo v svojih pravcah, strahljivkah, legendah, zgodovinskih in socialnih zgodbah, v anekdotah, etnografskih zapisih in smešnicah. V knjigo smo za bodoče rodove še pravočasno spravili pripovedi, ki odhajajo v grobove.
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King