Novice

V čast zavetnici kraja, Mariji Karmelski
18.07.2010
V čast zavetnici kraja, Mariji Karmelski
V nedeljo, 18. julija 2010 smo v čast zavetnici kraja, Mariji Karmelski, na Maliji praznovali (opasilo, iz it. šagra). Bilo je zelo svečano: odprli smo otroško igrišče, kar je s kitarskimi zvoki pospremil domačin Blaž Lamovec, s spodbudnimi besedami pa podžupan Bojan Zadel in predsednik KS Korte Edi Grbec. V imenu vaščanov je spregovoril Julijan Kleva, ki bo kot najbližji sosed budno pazil na dogajanje na in v okolici igrišča. G. župnik Dominik Bizjak je igrišče tudi blagoslovil.

Nato je daroval sveto mašo in se s tem poslovil od župljanov, saj odhaja na drugo delovno mesto na Kras.
Slavje se je nadaljevalo z bogatim kulturnim programom: z recitacijami poezij Dinka - Dominika Bizjaka (Mia Babič in Klemen Jug), razstavo njegove umetniške fotografije, s pevskim zborom Faros iz Pirana pod vodstvom ge. Jerice Filli, folklorno skupino Skala iz Kubeda pod vodstvom Mojce Lepej, pripovedmi domačinov (Cvetka Bernardi Starc in Robin Krampf - bral je materine spomine na mladost z Male seve) in razstavo rezbarij letošnjega občinskega nagrajenca za življenjsko delo, Karmela Kleve. Priložnostno sta spregovorila župan Tomislav Klokočovnik in v imenu vaškega odbora Edvard Kleva. Program je povezovala in vodila neutrudna domačinka Helena Kleva.
 
Pozno v noč so se prisotni zabavali ob glasbi domače skupine Odsev, se sladkali z dobrotami iz domačih pekarn in se krepčali ob stojnicah kmetije Koterle.

Vaškemu odboru sta pri organizaciji stala ob strani upravni odbor Kulturnega društva Korte s predsednico Nado Morato in občinska izpostava JSKD Izola. Do petka, 16.7. so sredstva v ta namen darovali: Dušan Milanič, s.p., Mariza Kleva, Adrijano Gombač, Varning D.O.O., Inmat D.O.O., Ivan Gračar, Zdravstveni zavod za rentgensko DIA in Aleksander Rot. Prostovoljne prispevke za spomine Norme Ilijanić (Moja zgodba) je družina Krampf namenila za organizacijo prireditve. Vsem gre prisrčna zahvala!

Letos je vaški praznik izzvenel še toliko bolj slovesno, ker so krajani ponovno dobili v upravljanje spodnje prostore nekdanje šole. Zabava se je zaključila z ognjemetom.

D.J.
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King