Novice

Mitja Okorn, Zdravljica
26.06.2021
Mitja Okorn, Zdravljica

PO WIKIPEDIJI:

MITJA OKORN


je slovenski režiser in scenarist, rojen 
 
26. 1. 1981 v Kranju.

Kariero je začel z glasbenimi spoti, nato pa se specializiral za romantične filme.

Filmsko kariero je začel leta 2000 z dvema dokumentarcema Not sponsored 1 in Not sponsored 2; s kratkim filmom Flexible pa je bil leta 2002 nagrajen na Motovunski filmskem festivalu. Leta 2005 je na svoj 24. rojstni dan dočakal premiero svojega prvega celovečernega filma Tu pa tam, ki je postal velika uspešnica tako doma kot na filmskem festivalu v Sunderlandu. To mu je odprlo vrata za snemanje oglasov in videospotov za največje evropske glasbene založbe z imeni (Backstage, Select, Kosta ...).

Leta 2007 je bil nagrado IYSEY, ki jo podeljuje British Council, nominiran med deset najbolj obetavnih mladih filmskih podjetnikov v Evropi. Takoj za tem je za dva tedna odšel v Wales in London, tam se je predstavil strokovni žiriji in spoznal priznanega hollywoodskega producenta Duncan Kenworthy, ki ga je označil za energičnega mladega režiserja z ogromnim potencialom. Septembra istega leta je bil povabljen na Poljsko s strani komercialne televizije TVN, kjer je kot koscenarist režiral prvo sezone izjemno uspešne serije 39 i pół . Za tem je tam posnel celo vrsto oglasov.

Leta 2011 je na Poljskem režiral svoj prvi mednarodni celovečerec, romantično komedijo Pisma sv. Nikolaju (Listy do M.) v distribuciji ITI Cinema, velika uspešnica ki je na Poljskem zaslužil 12 milijonov $. To je bil z 850,000 gledalcev (skupaj preko 2 milijona) najbolj gledan film tistega leta na Poljskem. Z 130 dnevi je to drugi najdlje predvajan film v poljski kinematografiji, takoj za Titanikom. Avtorske pravice so bile prodane televijskim postajam na Poljskem, Latviji, Češki in Sloveniji.

Leta 2016 je režiral svoj drugi celovečerec na Poljskem, romantično komedijo Planet samskih v distribuciji Kino Świat, je bil velika komercialna uspešnica tako doma kot tudi v Sloveniji. Med prvim in drugim tednom predvajanja na Poljskem je prodaja kino vstopnici poskočila za kar 156%, največ po letu 1989. Film je bil nominiran za zlatega leva na 41. filmskem festivalu v mestu Gdynia.

Leta 2017 je po podpisu pogodbe z znano losangeleško agencijo Gersh v samo 34 dneh zrežiral svoj hollywoodski prvenec Leto življenja (Life in a Year), v katerem nastopata Jaden Smith in Cara Delevingne ...

Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King