Novice

Opasilo 2021
18.10.2021
Opasilo 2021
Ob opasilu v Kortah, 16. in 17. oktobra 2021 je nastal kratek video, ki smo ga opremili z Valcerjem z zgoščenke Brez pašaporta (2013) etno skupine Vruja v priredbi Marina Kranjca in Daria Marušića.
Opasilo je župnijski praznik, ki ga vsako leto na tretjo nedeljo v oktobru obeležijo Kortežani s svečanim bogoslužjem, ki ga je letos vodil mašnik Luka Tul, in spremljajočim kulturnim programom. Župnijske krasilke pod vodstvom Orjane Kleva so tokrat še lepše kot sicer okrasile cerkev, pevke ob orgelski spremljavi Darinke Jug mašo spremljale z izbranim pevskim programom. Po obredu je sledilo druženje ob domačih dobrotah. Sonja Bergoč je za zabavo v krajevnem narečju med drugim povedala staro zbadljivko s kortežanskimi priimki.
Zaradi epidemije virusne bolezni je v prejšnjem letu opasilo odpadlo, zato smo si tokrat še toliko bolj zaželeli pohoda ob dobri družbi v naravi in - zakaj pa ne - tudi s kulturnim programom, kar smo v organizaciji Turističnega društva Šparžin v KD Korte pripravili že dan prej. Pohodnike je ob prečudovitem vremenu med krajevnimi vodnimi viri pospremila vodička Slavica Hrvatin in jih pripeljala tudi na lepo urejeno prizorišče za prireditve na Kaštelirju (Kašlerju), kjer smo jih članice Kulturnega društva Korte pričakale s pripovedko Tine Rožac Sveti meč pravice. Skrajšano zgodbo sta podali Tjaša Lukić in Nina Mernik.
Ob povratku v Čedlje je lačne in utrujene pohodnike čakalo izvrstno domače kosilo, ki so ga pod budnim očesom predsednice Rozane Prešern pripravili in postregli člani društva. Koruzna mineštra bobići s sveže pečenim kruhom in ocvrtimi slastnimi fritlami so teknili tako kot le malokrat.
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King