Novice

Pozdrav pomladi
26.03.2017
Pozdrav pomladi

V organizaciji kortežanskega turističnega društva Šparžin smo se ob materinskem dnevu pevke Ženskega pevskega zbora KD Korte pod vodstvom Eneje Baloh v soboto, 25. 3. 2017 popolde udeležile prav posebnega dogodka poimenovanega Pozdrav pomladi. Zapele smo šopek petih šavrinskih iz Kaštela, Kort (Čedelj/po zapisu Tončke Marolt) in Koštabone.

Kulturni program je v šavrinski noši in domačem narečju vodila in povezovala  predsednica društva Rozana Prešern, njena sogovornica pa je bila nova predsednica Kulturnega društva Šavrini in anka Šavrinke iz Gračišča, ga. Nadja Jakomin. Igralci in pevci iz Gračišča so v zadnjem delu programa zavzeli oder in občinstvo zabavali v tipičnih šavrinskih oblačilih s petjem, plesom in prigodami v domačem narečju.

Uvodoma so se v istrski otroški noši predstavili otroci podružnične šole Vojke Šmuc iz Kort z iz knjige Nade Morato Mrak eno jutrnja izbranimi zgodbami v kortežanskem narečju. Otroke je pripravila mentorica, prof. Željka Ličan Adamčič, ki se je s tem dejanjem po 15 letih uspešnega vodenja podružnične šole od kraja in svojih ljubljenih učencev poslovila, saj odhaja na drugo delovno mesto.

Vsem nastopajočim in še posebej ge. profesorici Ličan Adamčičevi se je s priložnostno besedo zahvalil tudi predsednik KS Korte, g. Edi Grbec, vsi nastopajoči pa smo od organizatorjev prejeli prelepe pomladne šopke.

Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King