Novice

Koncert ob 10. obletnici ŽPZ KD Korte pod vodstvom Eneje Baloh
28.10.2018
Koncert ob 10. obletnici ŽPZ KD Korte pod vodstvom Eneje Baloh
 V soboto, 20. 10. so pevke zbora, članice društva pripravile KONCERT OB 10. OBLETNICI "ŽENSKEGA PEVSKEGA ZBORA KULTURNEGA DRUŠTVA KORTE" pod vodstvom Eneje Baloh s predstavitvijo zgoščenke Življenje je kot val in podelitvijo Gallusovih značk JSKD, OI Izola. Vse pevke so prejele značke žlahtnih barv za najmanj 5 let glasbenega udejstvovanja, štiri pevke pa častna Gallusova priznanja za več kot 30- letno uspešno delovanje na glasbenem področju. Priznanja sta izročila mag. Nika Pegan, direktorica JSKD, OI Izola in predsednik, g. Zorko Cerkvenik. 

Prisotne sta pozdravila podžupanja občine Izola, ga. AMBRA ŠLOSAR KARBIČ in predsednik KS, g. EDI GRBEC, med uglednimi povabljenimi gosti pa so bili tudi ga. JADRANKA ORLANDO, ki je pred 25. leti pomagala pri ustanovitvi Kulturnega društva Korte, g. ANTON BALOH, predsednik Zveze pevskih zborov primorske, g. GREGOR PERIČ, izolski poslanec v DZ in skladatelj BOJAN GLAVINA, čigar Venček istrskih ljudskih za ženski zbor in instrumentalni trio je posnet tudi na zgoščenki in ga je posvetil prav pevkam tega zbora.

Odmevna in med številnim občinstvom toplo sprejeta prireditev je potekala v prenovljeni, akustično zelo izboljšani dvorani Zadružnega doma v Kortah. (Priloženo fotografijo je prispeval JADRAN RUSJAN, naslovnico zgoščenke je ilustrirala BOJANA MORATO. Rojstnodnevna torta je dar slaščičarne CUKERIN iz Izole.)

Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King