www.korte-kultura.net

 

 


 

 

 

 

 

NOVICE DRUŠTVA

RSS 


 

Drugi dan Kaštelirjev
06.10.2019
Drugi dan Kaštelirjev
V soboto, 5. 10. 2019 smo se članice našega društva akivno udeležile Drugega dne Kaštelirjev, ki je potekal v prostorih Zadružnega doma v Kortah. Na strokovnem posvetu so bili predstavljeni skupni izzivi projekta, na usposabljanjih in delavnicah pa praktični prijemi s področja kulinarike (presne jedi z divjimi zelmi), spoznavanje botanike in etno botanike gradišča Kaštelir nad Kortami in okolice ter posvet umetnikov, kako doseči najboljšo in najučinkovitejšo umetniško predstavitev vseh štirih gradišč v sklopu projekta.

Uvodoma so prisotne pozdravili in nagovorili: Gregor Perič, poslanec DZ z Malije, Astrid Prašnikar - pri vodilnem partnerju vodja mednarodnega projekta KAŠTELIR in Iztok Škerlič, JZP Izola, vodja mednarodnega projekta KAŠTELIR pri projektnem partnerju Občini Izola. Predavala pa sta zgodovinar prof. dr. Darko Darovec z Inštituta IRRIS, Koper in arheologinja, dr. Maša Sakara Sučević iz Pokrajinskega muzeja Koper.

V drugem delu so potekale delavnice s praktičnim sodelovanjem udeležencev. Delavnico Priprava presnih jedi z divjimi zelmi  je vodil g. Gvido Trebec, delavnico Botanika in etnobotanika pa prof. dr. Mitja Kaligarič, doc. dr. Igor Paušič in asist. Gregor Fištravec z Univerze v Mariboru ter doc. dr. Ivana Vitasović Kosić z Univerze v Zagrebu.

Trenutno ni nobenega komentarja:
Vpiši komentar
* Ime
* Email (ne bo objavljen)
*
* Prepiši verifikacijsko kodo
* - Obvezna polja
 
 

 

 


napovedi / novice / pritkovalska skupina / galerija Korte / pevski zbor / dramska skupina / folklorna skupina / pustna skupina /
 kresovanje / razstave /  zgodilo se je ... / publikacije / foto galerijao kraju Korte / lokacija / kontakt / povezave /
 Kaj so piškotki?  / Izjava o zasebnosti /
 domov


 

 
   Uredi

Vse pravice pridržane - Kulturno društvo Korte & Copyright 2010

   

 Created by StudioIntera  /  Powerd by SpletObjava