www.korte-kultura.net

 

 


 

 

 

 

 

NOVICE DRUŠTVA

RSS 


 

Olijeva in Polijeva božična dogodivščina
10.12.2019
Olijeva in Polijeva božična dogodivščina
Danes, 10.12. so dekleta iz dramske sekcije KD Korte z dvema ponovitvama predstave gostovala v vrtcu v Livadah z igrico, ki so si jo izmislile prav za ta norčavo - pravljično - zasanjani zadnji mesec v letu, veseli december. Olijeva in Polijeva božična dogodivščina so jo imenovale, jo zapisale, izdelale sceno, kostume, dramaturgijo, poskrbele za rimo v pesmici, jo dale uglasbiti in naštudirala še petje in plesni gib, predvsem pa prepričljivo zaigrala.
V svoje veselje, predvsem pa v veselje naših najmlajših, se je igrica o dveh škratih, bratu in sestri Oliju in Poli - pomagačih v tovarni igrač, ki ju Božiček zadolži za pomoč pri delitvi daril, popolnoma posrečila. Otroci so pri stvari dejavno sodelovali vseh dobrih 15 minut, saj so se, tako kot je za otroško dušo značilno, posebej še, ko gre za odlično narejeno stvar, v zgodbico povsem vživeli.
Igrico bo dramska sekcija KD Korte ponovila še nekajkrat: v petek, 13. obiščemo domači vrtec in podružnično šolo v Kortah, nato pa so dogovorjene ponovitve še: 18.12. na otroškem oddelku izolske bolnišnice, 19.12. dopoldne v Sončni dvorani (Marijin vrtec in vrtec Otok otrok) in 23.12. dve ponovitvi za vrtec in šolo v Luciji ter 24. 12. dvakrat za vrtec in šolo na Škofijah.
(Premiero v Livadah je fotografiral Martin Franetič)
DJ
Trenutno ni nobenega komentarja:
Vpiši komentar
* Ime
* Email (ne bo objavljen)
*
* Prepiši verifikacijsko kodo
* - Obvezna polja
 
 

 

 


napovedi / novice / pritkovalska skupina / galerija Korte / pevski zbor / dramska skupina / folklorna skupina / pustna skupina /
 kresovanje / razstave /  zgodilo se je ... / publikacije / foto galerijao kraju Korte / lokacija / kontakt / povezave /
 Kaj so piškotki?  / Izjava o zasebnosti /
 domov


 

 
   Uredi

Vse pravice pridržane - Kulturno društvo Korte & Copyright 2010

   

 Created by StudioIntera  /  Powerd by SpletObjava