Odprta galerija Korte
29.10.2010
Odprta galerija Korte
Po 30. letih prizadevanj v je bila na opasilo v oktobru 2010 odprta galerija Korte, ki se nahaja v prvem nadstropju zadružnega doma. Zbirka vključuje 23 slik preteklih ex-temporov, v njej se nahaja vitrina z enim novejših odkritij bližnjega arheološkega najdišča na Kašlerju – kašlerskim goničem pa stari albumi in rekonstrukcija šavrinskega cundra ali štracarja (prazgodovinskega bajeslovnega lika subtropskega sveta).

V galeriji je tudi omara s staro knjižnico in notami nekdanjega Prosvetnega društva Janko Premrl-Vojko, med katerimi je nekaj dragocenih, saj je svoj čas note ročno prepisovala Silva Grbec za pevovodjo Ivana Pangerja.

Na omari in okrog nje je postavljenih na ogled nekaj starih premetov.

galerija

Ureditev galerije so si zamislili in ponudili pomoč pri realizaciji strokovnjaki piranskega in koprskega muzeja. Posnetek nove arheološke najdbe in časovnico izkopavanj na Kašlerju je ob priliki odprtja galerije podala mag. Maša Sučević Sakara.

Galerijo si je mogoče ogledati po predhodni najavitvi na teh straneh (kontakt)
oz. preko e-pošte KD info@korte-kultura.net

Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King