Pritrkovalci za veliko noč in na 70. obletnici
08.04.2016
Pritrkovalci za veliko noč in na 70. obletnici

Na velikonočno nedeljo,  27. 3. 2016 je mešana skupina starejših (Bojana, Marko) in mlajših (Jakob, Klemen)  pritrkovalcev KD Korte pritrkavala v kortežanskem zvoniku pred in po svečanem bogoslužju in s tem lepo poudarila veličastnost praznika.

V četrtek, 7. aprila pa je praznovala slovenska osnovna šola v Izoli.  V bogatem kulturnem programu, kjer so se predstavili učenci vseh stopenj današnje devetletne OŠ Vojke Šmuc, pevci, plesalci, likovniki, gimnastičarji in drugi, so pod vodstvom slovenskega kolavdatorja in zvonoslovca, mentorja Marka Česna Ščeka, sodelovali tudi pritrkovalci KD Korte, vsi tudi učenci te šole: Jakob in Sara, ki se je predstavila v šavrinski dekliški noši, in kasneje v folklorni skupini tudi zapela Marijo Ćakulono, sta osmošolca, Klemen pa je podružnico v Kortah obiskoval prva štiri leta šolanja. V ta namen smo si ponovno izposodili prenosne zvonove, ki sta nam jih prijazno pripeljala člana KUD Raskovec iz Vrhnike. Dogajanje na odru je bilo zelo živahno in pestro, povezovali in vodili so ga trije gostitelji, najmlajša Etea Zuletič, Tadej Časar in novinarka in voditeljica radia Koper, Nataša Benčič. Večer so zaokrožili nekdanji učenci, med njimi tudi trio Mis3qus, v katerem na bobne igra Klemen, poje Valentina Šestanj, na električno kitaro pa Gabrijel Miklobušec, tudi sam nekdanji učenec šole.

Več fotografij najdete na Facebook strani KDK Korte https://www.facebook.com/Kulturno-društvo-Korte-119847048031343/

Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King