Šebrelje, 23. 4. 2017
23.04.2017
Šebrelje, 23. 4. 2017

Na jurijevo, dan ko goduje sv, Jurij, tudi zaščitnik šebreljske cerkve, se je pritrkovalska skupina KD Korte v tamkajšnjem zvoniku še enkrat izkazala. Skupaj s še enajstimi ekipami pritrkovalcev župnij, katerih cerkveni zvoniki imajo vsaj tri zvočila in ekipo vsaj dveh do treh pritrkovalcev, so se kortežanski kl'mp'nači udeležili še enega pokrajinskega srečanja, ki ga je tudi letos priredil Pritrkovalski krožek slovenskih bogoslovcev. Izvedeli smo, da smo poleg vrhniškega in mengeškega eno od treh slovenskih kulturnih društev, ki goji tudi to področje ljudske  kulturne dediščine.

Odkrili pa smo na tem izletu tudi še en del naše prelepe dežele, neokrnjeno naravo Šebreljske planote, lepo urejen kraj in izredno prijazne ljudi, ki so nas z veseljem sprejeli medse, se poveselili kulturnega dogodka v njihovem precej zalednem kraju in ob koncu prireditve naposled še bogato pogostili.

Lepo nam je bilo.
Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King