5. pesem nad podvodnim Triglavom
22.09.2019
5.  pesem nad podvodnim Triglavom

Pevke in pevci zborov iz sodelujočih držav so pod modrim nebom brez oblačka s svojm petjem počastili avtorje postavitve podvodnega Triglava  Uga in Leana Fondo, Franja Želeja, Maurizia Ruzzerja in na Trgu 1.maja zapeli v čast pokojnega glasbenika in dirigenta Berta Radojkoviča.

Pevke, pevci in gostje Doppelt Quarteta Zirbenklang iz avstrijskega Judenburga, Vocalixa iz Weiza - Avstrija, Učiteljskega okteta Pa kolkr tolk iz Logatca, Vokalne skupine Be Jazzy iz Ljubljane,  Ženskega pevskega zbora KD Korte pod vodstvom Barbare Barać in gostitelji iz MePZ Georgios Piran, Georgios Deep Sea Stars in Georgios Deep Sea Singers so se  pred izplutjem z ladjo Laho zbrali na Tartinijevem trgu, kjer so se ob kozarčku za dobrodošlico prvič predstavili s pesmijo. Sledil je ogled razstave Pesem nad podvodnim Triglavom 2019 v Mestni knjižnici Piran. Nato so se udeleženci odpravili na piranski glavni pomol, skupaj zapeli Pevca in se vkrcali na ladjo Laho, ki se je usmerila proti podvodnemu Triglavu (betonski, približno dve toni in pol težki protitankovski piramidi). Tam se je vsak pevski sestav predstavil s po dvema skladbama, nato pa so pred mednarodno komisijo sestavljeno iz 6 potnikov in osebja ladje Laho, ki jim je predsedoval novinar Branko Maksimovič pomerili še okteti. O okusih se sicer menda ne razpravlja, so se pa člani komisije uspeli poenotiti tako, da so zmago pripisali najbolj prepričljivi izvedbi pevcev z najdaljšim pevskim stažem. Druženje se je nadaljevalo na Trgu 1. maja, kjer je vsak zbor še enkrat zapel, Pevca tudi ponovno vsi skupaj, sledila je bogata  pogostitev. Na koncu pa je glavnina najvztrajnejših še pokoledovala s pesmijo pri sponzorjih in donatorjih, piranskih gostincih. Naš zbor je s strani organizatorja že povabljen k sodelovanju na prazniku petja v juniju in na septembrskem 6. podvodnem Triglavu.
 

Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King