Ženski pevski zbor prvič nastopil na pevski reviji Primorska poje
24.04.2009
V petek, 24. aprila je naš Ženski pevski zbor prvič nastopil na pevski reviji Primorska poje in sicer v prenovljeni dekanski gledališki dvorani. Poleg našega zbora so peli: mešani zbori Komen , Divača in Brnistra s Sv. Antona, ženski zbor Korala s Kopra, moški lovski zbor Dekani in moški oktet Škofije.

Dekanska revija je bila nekaj posebnega, saj so bili vsi zbori na odru ali pod njim in so vpadali v program s pesmijo skladateljev, ki so se zvrstili tako: v prvem delu preminuli skladatelji Vinko Vodopivec, Ubald Vrabec, Karel Pahor in Ignacij Ota. V drugem delu so se zvrstile pesmi še živečih skladateljev Aleksandra Vodopivca, Alda Kumarja, Pavleta Merkuja, Patrika Quaggiato in Ambroža Čopija. Za zaključek so zbori skupaj zapeli legendarno pesem Rada Simonitija Vstajenje Primorske. To je bil višek večera, ki je spravil dvorano pokonci, mnogim so se orosile oči, spomini pa poleteli v težke, a složne dni boja za osvoboditev Primorske.

Kako ponosno so naše pevke pele! Barvitosti in tenkočutnosti njihovih glasov je brez diha sledila prenapolnjena dvorana. Videti bi morali te naše pevke med petjem, pa tudi, ko so veselo odhajale z dvorane, sicer utrujene od generalke in nastopa, a ponosne, da so prispevale svoj dobri delež k tako lepi, kvalitetni in svojevrstni prireditvi.

Mi, Kortežani, smo skupaj z našim Kulturnim društvom lahko ponosni na naš nov pevski zbor, pa tudi na projekt tega večera. Zasnoval ga je namreč naš sovaščan Tone Baloh, oče naše zborovodkinje Eneje. S posebnim projektom, ki ga je povezovala Nina Luša tudi s posnetimi besedami skladateljev, se je hotel oddolžiti 40-letnici revije primorskih pevcev .

Tako: V Dekanih je bilo drugače za uho in oko, posebno pa za dušo! Pevci so povedali, kaj Primorci smo in kakšni hočemo ostati!
Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King