Novice

Proslava ob občinskem prazniku
16.07.2019
Proslava ob občinskem prazniku

Ob letošnjem občinskem prazniku, ko v Kortah praznujemo 200. obletnico prve slovenske šole v slovenski Istri in je Osnovna šola Vojke Šmuc - Podružnica Korte ob tem pomembnem jubileju prejela občinsko priznanje, se je naše društvo odzvalo na povabilo Centra za kulturo, šport in prireditve Izola in se proslave udeležilo s svojo stojnico. Na njej smo razstavili večino publikacij, čigar izdajo je omogočilo ali podprlo Kulturno društvo Korte, med njimi seveda ni smela manjkati knjižica Nade Morato Stoji učilna zidana, ki je izšla pred 20. leti.

Naši mladi člani društva Larisa, Klemen in Barbara so mimoidočim ponudili tudi nekaj dobrot, ki so jih izdelali člani društva: posušeni kaki, domače bio ekstra deviško olje, sivkin liker, sivkine butarice, piškote s sivko, predvsem pa pecivo - fakljiće, žepke narejene po starem posebnem receptu in figove balce (nekoč tipična presna sladica iz suhih fig, mandljev in rozin).

Največ zanimanja je pokazalo nekaj mimoidočih turistov, ki so bili s svojimi prispevki tudi najbolj radodarni.

Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King