Novice

NAJ GRE PESEM MED LJUDI! - Primorska poje ponovno v Kortah
09.03.2023
NAJ GRE PESEM MED LJUDI!  - Primorska poje ponovno v Kortah
V soboto, 4. marca 2023 smo v dvorani kortežanskega Zadružnega doma gostili drugega iz niza 37 koncertov letošnje 54. revije Primorska poje.
Zapelo nam je 6 skupin in zborov: pevci Vokalne skupine Brkinci iz Postojne, pevke Ženske pevske skupine Stu ledi iz Trsta, Pevska skupina Kantadore iz Gračišča, Ženski pevski zbor Ajda Umag, Moški pevski zbor Društva upokojencev Bertoki-Prade in Mešani pevski zbor France Prešeren iz Boljunca.
Kortežanski koncert smo organizirali Javni sklad RS za kulturne dejavnosti - Območna izpostava Izola, Kulturno društvo Korte, Krajevna skupnost Korte, Center za kulturo, šport in prireditve Izola in Zveza pevskih zborov Primorske (ZPZP).
Letos je sicer prijavljenih 199 pevskih skupin in zborov z okoli 3500 pevkami in pevci, ki se bodo predstavili do 14. maja, ko bosta v Svetem Petru in v Zavarhu še zadnja dva koncerta. Ob tej priložnosti se v imenu organizatorjev ZAHVALJUJEMO številčni ekipi sodelavk, sodelavcev, pomočnic in pomočnikov: Niki Pegan (JSKD) in Branki Lipar (CKŠP), Anji Trbižan, Miranu Klevi in Danici Oplanič (KS Korte), PGD Korte, TD Šparžin. Še posebej prisrčna zahvala gre skupini članov in članic KD Korte za sodelovanje pri logistiki, krašenju, peki, pripravljanju dvorane in še stotih "malenkosti": Danijeli, ki je spekla domači kruh za pogostitev, Jelki, ki je lektorirala besedila, Lei, Tjaši, Zvezdi za peko peciva in sladkarij, Klemenu, Albinu in Marku za usmerjanje prometa in pomoč pri pripravi in pospravljanju dvorane, Petri in Piji za cvetoče vejice mimoz in aranžmaje, Sonji, Tjaši, Nini, Niki, Branki in Marku za strežbo hrane in pijače, Lei za logistiko, spremljanje zborov in tekoč potek prireditve in Nini za napovedovanje. Nenazadnje pa še zahvala domačinom, ki ste prišli kot poslušalci in podprli pevke in pevce v njihovem plemenitem poslanstvu, da domača pesem še pride med ljudi!
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King