Novice

Picanje 2023
11.04.2023
Picanje 2023
Uvodoma sta Nina in Lea na kratko predstavili običaje, ki so značilni za čas okrog velike noči s poudarkom na blagoslovitvi oljk na cvetno nedeljo, žegnanju jedi velike sobote in picanju jajc po prazničnem dnevu velike noči.
Nato se je začel turnir: najprej so se v tekmi zvrstili dečki, deklice, možje in proti koncu, ko smo že prinesli na pokušino nekaj praznične šunke v testu, orehove potice, pinc in sladice iz grškega jogurta in si postregli s pijačo še (nekoliko bolj sramežljive) ženske.
Čisto na koncu, ko so udeleženci začeli že odhajati, pa se je pomerila v picanju dveh gosjih pirhov (samo malo večjih od kokošjih, a mnogo trših) še družinica. Marko je že teden prej izdelal lična vabila, na dan prireditve pa skrbel za ozvočenje in glasbo. Slišali smo lahko nekaj skladb etno skupine Vruja.
Hvaležni smo za lepo vreme in seveda lastniku hotela Stara Šola (Oleandre resort), da nam je omogočil uporabo dvorišča pred staro kortežansko šolo, zagotovil osebje, častil pijačo po želji obiskovalcev in se priporočil za še kdaj ...
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King