Novice

Pesmi v zbirki Dih ženske Milve Kocjančič
07.11.2016
Pesmi v zbirki Dih ženske Milve Kocjančič

V nabito polni koncertni dvorani Manziolijeve palače je ob tem - ne le literarnem dogodku sinočnjega večera - svojo pesniško zbirko Dih ženske predstavila Milva Kocjančič. Uvodoma je prisotne v imenu domačega gostitelja, italijanske skupnosti, pozdravil Bruno Orlando. Pri tej predstavitvi so sodelovali mnogi izvajalci in umetniki z branjem pesmi, z glasbenimi in plesnimi vložki. Milva Kocjančič se je predstavila tudi z gongi in drugimi tipičnimi tibetanskimi glasbili. Intimen dogodek torej, obenem pa tudi skupinski, kjer se je glas ženske poezije in obenem univerzalne, dotaknil src prisotnih in ob navdihujoči vključitvi raznolikih oblik ustvarjalnosti presegel zgolj literarno izraznost dogodka. Izkupiček od prodaje zbirke bo šel v dobrodelne namene. Na odru so se predstavili: Zorica Matović, Svetlana Bogatinov, Lučka Jevnikar, Zlatka Knez (Nives Pavlič - op.), Matea Brečko, Mojca Ferenček, Sebastjan Gršek, Drago Mislej Mef, duo Glasbene šole Koper - podružnice Piran (Samo Turk in Teo Rušnjak), trio koprskega Mandolinskega orkestra (Irena Glavina, Giuliano Orlando, Marino Orlando) in Ženski pevski zbor Kulturnega društva Korte. (Tekst je preveden iz članka v spletnem časniku Il Mandracchio.)

Čudovit večer je bil to. Zbirko je v lično knjižico oblikovala Ana Mally in je namenjena ljubiteljem poezije in sladokuscem ... Prisrčna zahvala in iskrene čestitke Milvi Kocjančič za zbirko pesmi Dih ženske in prijateljicam/ljem za prelep literarni večer ob rojstnem dnevu zbirke. Ženski pevski zbor KD Korte pod vodstvom Eneje Baloh je s klavirjem spremljala Nives Pavlič.

Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King