Župnijski praznik sv. Anton v Vodnikovem letu
20.01.2019
Župnijski praznik sv. Anton v Vodnikovem letu

Leto 2019 je razglašeno za Vodnikovo leto, saj je 8.1. minilo 200 let od njegove smrti.

V nedeljo, 20. 1. smo člani KD Korte ob župnijskem prazniku ob godu zavetnika župnije, sv. Antona, izvedli kulturni program pred domačo cerkvijo. 

Najprej so pred in po svečanem bogoslužju ubrano in usklajeno zadoneli zvonovi iz domačega zvonika. Pritrkavali so fantje pod mentorstvom Marka Cesna Sceka.

Ko so se na prizorišče pred vhodom v cerkev razvrstili izvajalci, župljani in obiskovalci kulturnega programa,  so nastopila dekleta dramske sekcije pod mentorstvom Nine Mernik in predstavila 4 najbolj znane pesmi našega velikega Valentina Vodnika: Petelinčka, Dramilo, Zadovoljnega Kranjca in Moj spomenik.

Med recitacijami je pomlajeni Ženski zbor Kulturnega društva Korte po dobrem mesecu vaj prvič zapel pod vodstvom Barbare Barać, mlade študentke zborovskega dirigiranja.

V prekrasnem sončnem vremenu so se udeleženci po prireditvi pomudili še ob toplih napitkih in prigrizkih in veselo poklepetali.

To je bil prečudovit praznični dan!

Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King