Teden ljubiteljske kulture 2019
25.05.2019
Teden ljubiteljske kulture 2019

Ženski zbor Kulturnega društva Korte pod vodstvom Barbare Barać je nastopil v izolskem parku Pietro Coppo v petek, 24. maja 2019 v okviru tedna ljubiteljske kulture. Organizator je bila OI JSKD Izola pod vodstvom mag. Nike Pegan in ob tehnični podpori CKŠP Izola. V okrnjeni, samo dvotretjinski zasedbi so naše mlade pevke zapele štiri ljudske: Rasti, rožmarin, Deklica po vodo j'šla, Lepa Anka in Kolo. Zbor poje v tem sestavu slabega pol leta, ima vaje enkrat na teden in zelo hitro napreduje. Danes so dekleta nastopila pred občinstvom sedmič.

Po pevskem nastopu sta si sopranistki Larisa in Sara nadeli novo preobleko in se predstavili v kamišibaj gledališču z istrsko pripovedko Pastirček v priredbi in z ilustracijami Tatjane Ban. Vreme in zanimanje otroškega občinstva so nam povedali, da sta dekleti pod mentorskim vodstvom Nine Mernik prireditev več kot dostojno zaključili. 

Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King