DOLGO SO OBLIKOVALI SVOJ OBRAZ …
03.02.2010
Kulturno društvo Korte je tudi letos skupaj s svojo šolo in z in glasbeno iz Izole lepo obeležilo kulturni praznik. To se je zgodilo v podružnični šolski dvorani, 3. februarja 2010, ob 18.30. Program prireditve je bil tak:

Društveni in šolski zbor sta za uvod zapeli Zdravljico. Učenci so podali istrsko novoletno Dobro roko. Didi Divja Vovk iz 2. r. GŠ je na klavir zaigrala prvih šest Drobtinic - otroške skladbe za klavir Bojana Glavine, skladatelja in profesorja, ki poučuje v piranski glasbeni šoli. Ana Grzetič je prispevala Schumannovo Uspavanko. Nato so učenci na prav domiseln način in s svojimi risbami preko računalnika podali Prešernovega Povodnega moža. Pa naj kdo reče, da majhne šole niso sodobne!

Kulturni praznik so zaključile pevke z ljudskimi pesmimi Kej me bəš təku zəmjero, Škrjanček poje, La c'è il mio amor in s pesmijo na Gregorčičevo besedilo Ne tožim.

Prireditev so spremljali starši, člani našega društva, krajani in ugledni gostje, kot sta ravnateljica matične šole in predsednik KS.

Letni občni zbor. Po prireditvi je imelo Kulturno društvo, kot vsako leto po proslavi kulturnega dne, letni občni zbor (in družabno srečanje pri članu društva in osmičarju Klavdiju Koterletu). Na njem so sprejeli program za leto 2010 in se še prej ozrli na lanskoletno delo. In tega ni bilo ravno malo. Da omenimo le najvažnejše: podvojili so število pevk v svojem zboru, obudili kulturni utrip na Maliji, praznovali 190-letnico stare in prve slovenske šole v Istri in zelo uspešno izvedli pevski koncert svojega zbora z geslom Ko nas pesem prebudi. Koncert je prav zares prebudil marsikoga, tudi domači moški zbor. V upanju, da se bodo iskrice razplamtele, korakamo dalje …

Pust. Na občnem zboru so povedali, da iščejo novega pustnega mentorja, ki bi prebudil šavrinskega pusta, saj je škoda, da pri njih pred 18. leti obujene »cunje« in liki domačega bajeslovja kot so uokəldək, mora, štriga in zlude, z zastavo vred počivajo. Zanje so vložili kar precej truda in bili z njimi vse preteklo obdobje portoroškega pustnega festivala dobri gostje. In, v letos obnovljeno povorko, bo kdo šel? Pozvali smo tudi mi … Nada Morato
Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King