ŽUPNIJSKI PRAZNIK
17.01.2021
ŽUPNIJSKI PRAZNIK
Zaradi pandemije v letu 2021 je odpadlo tudi tradicionalno praznovanje župnijskega praznika ob godu zavetnika Župnije Korte, sv. Antona Puščavnika, ki ga obhajamo 17. januarja in letos pade prav na nedeljo. Namesto kulturnega programa s pritrkavanjem in petjem v živo je tokrat nastal dobre tri minute trajajoči film iz gradiva posnetega na praznovanjih v preteklih letih.

Prikazani so fotografije in posnetki kortežanskih jaslic, pritrkovalcev pod mentorskim vodstvom Marka Cesna Sceka in pevk cerkvene skupine pod vodstvom in ob orglanju Darinke Jug in Ženskega pevskega zbora Kulturnega društva Korte pod vodstvom Barbare Barać. 
Združeni skupini pevk sta ob župnijskem prazniku 2020 izvedli 2. Mladinsko mašo na besedilo Primoža Krečiča in glasbo Pavla Kalana.

Na posnetku je predvajana klavirska priredba Mendelssohnove božične kolednice v izvedbi Darinke Jug, pritrkavanje iz leta 2019 in Slava, drugi obvezni stavek maše.

Ogled filma je mogoč na  povezavi https://youtu.be/AUSZzU47Xjo

Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King