Kulturno društvo Korte v tednu ljubiteljske kulture 2018
22.05.2018
Kulturno društvo Korte v tednu ljubiteljske kulture 2018
 
Naše društvo je v januarju predlagalo izolski izpostavi JSKD, da bi letos za spremembo en dogodek v tednu ljubiteljske kulture pripravili tudi v Kortah, saj je bil v evropskem letu kulturne dediščine 2018 minuli teden kulture posvečen folklori, naše društvo pa je pravzaprav nastalo z glavnim namenom, da bi se ohranjalo in obujalo običaje in skrbelo za dediščino naših prednikov. Tako smo združili moči naši in vipavski pritrkovalci, Moški pevski zbor Izola, naš ženski pevski zbor in domača podružnična šola in pripravili bogat kulturni večer, ki smo ga poimenovali Koncert v tednu ljubiteljske kulture. Predstavili smo šavrinsko nošo, narečno besedo - otroške izštevanke iz zbirke P'r n's k'ntamo eno šrajamo t'ku, zapeli priredbe ljudskih pesmi, tudi iz Istre in celo iz kortežanskih Čedelj, na sceno smo postavili predmete iz nekdanjega življenja na vasi, ob koncu pa obiskovalcem ponudili še nekaj domačega vina in tipičnih tradicionalnih jedi. Na ogled je bila tudi galerija - muzej, soba, kjer je razstavljene kar nekaj snovne dediščine - predmetov in pisane besede - "pričevanj" iz naše davne in manj davne preteklosti.
Dogodek je požel navdušene aplavze množice obiskovalcev, zadovoljni obrazi, stiski rok in topla beseda so nas organizatorje ob koncu prireditve samo še utrdili v prepričanju, da smo ravnali prav, ko smo se pogumno odločili takšen dogodek pripraviti v dvorani, ki se šele prenavlja, saj je v zadnjem času v kraju takih dogodkov "v živo" vse manj, so pa očitno potrebni in zato tako dobro sprejeti.
Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King